Å Nei… Hærrrregud.. e det DÆ, Tom E. Nørbech!

tom-norbech-1
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Da er vi kommet til episode av «Den Gang Da – Å Nei… Hærrrrregud e det DÆ»-kategorien.

Dvs. hvordan var vi Den Gang Da i 1990 og hvordan ser folk ut og er i dag.
Den Gang Da- den «søkende, filosofiske og alltid hyggelige» Tom til i dag den samme søkende, reflekterte, filosofiske, bærekraftige men med enormt mer kompetent og mann med mye livserfaring i bagasjen.

Tom gikk også på den beryktede Gerhard Schøning (Rart at det gikk så bra med alle sammen som gikk ut av denne skolen) og tok like godt 5 år på NTNU fra 1990 – 1995 med Cand MYE om psykologi, sosiologi og ellers om livet. Disse studiene var, hvis vi husker riktig, enten på Dragvoll eller på Lade på den tiden. Mye sosiologi ble også studert på Studentersamfunnet og ellers på Trondheims kneiper i denne perioden.

Tom er, var og har alltid vært utrolig sulten på kunnskap. I tillegg til NTNU studerte han i Bergen fra 93 – 99. Han fikk altså med seg uten flere år i Bergen uten nevneverdig tap av dialekten sin. Noe av grunnen til dette tror vi er pga at det ble opprettet et «Trønder kollektiv» i Bergen, som gjorde det trygt og godt for de som forvillet seg til denne røde og merkelige byen.

Tom tok sin Cand Polit i sosiologi i Bergen og var ekstremt aktiv i noe som de kaller for upop-komiteen. Her var han leder & styremedlem og organiserte og samlet eliten av intellektuelle i Bergen (Altså studenter som var på besøk fra andre byer i Norge) til foredrag, samtalemøter og diskusjoner innenfor filosofi, vitenskap og forskning etc. (En ekstrem god grunn for drikke vin og bli godt kjent)

Etter mange år med indoktrinering med skarre-r, hallaien, fisketorget, de Syv Fjell og ikke minst Brann (Altså det laget som Rosenborg likte å slå 10-0 på 90-tallet) ble det nok selv for Tom, som er en veldig tålmodig mann.

Fun facts:
Rosenborg og Brann har spilt mot hverandre 111 ganger. Rosenborg har vunnet 56 ganger, 29 er uavgjort og antall tap er helt uvesentlig. Målforskjellen er hele 237 mot 136.

Tom ble så lei av Bergen at han flyttet til Egypt og studerte informasjonsteknologi på The American University in Cairo i 2000. Han måtte ha et miljøskifte, en språklig akklimatisering og tid til å meditere og finne tilbake til sin indre trønder.

I 2001 fikk Tom oppfylt en av sine drømmer, da han fikk jobben som informasjonsrådgiver i SV. Han tok SV til nye høyder og fikk være med å bygge SV til en storhetstid som de hverken før eller siden har vært i nærheten av. I Stortingsvalget i 2001 fikk SV 12,5 %, som var og er det høyeste oppslutningen SV har fått i et stortingsvalg. Tom bidro også til et historisk resultat i kommunevalget med 12,4% i 2003 og 13% i Fylkestingsvalget samme år. Hele SV inkludert Tom fløt på en rosa sky og var høy på seg selv og alle trodde mer enn tidligere at SV skulle endelig få bidra til å skape en ny samfunnsorganisering og sikre alle mennesker frihet og like muligheter.

Det smalt litt I 2005, og SV fikk en bråstopp og endte på 8,8% i Stortingsvalget. Da sluttet Tom. Etter det har det gått bare nedover på målingene. Uvisst er det om nedgangen kom pga at Tom sluttet, eller om det var reduksjonen i overføringen fra stortinget som gjorde at de ikke hadde råd til å betale videre engasjementet til Tom. Uansett…. Det ble noen heftige år i noe som var SV sin glansperiode – og det er en plass som Tom liker å være i.

Skulle vi anbefale en politisk karriere nå så tror vi faktisk SV vil gjøre det bra fremover. Kanskje er det på tide å melde seg på den politiske karusellen igjen.

Litt i samme perioden tok Tom en MBA ved Heriot-Watt University. Vi tror Tom flyttet tilbake til Trondheim i 2006 og begynte å jobbe med HR og har jobbet i bl.a. Sensus, Hjelp24, Transnova, Enova og Statens Vegvesen. I dag finner du Tom, i noe som de kaller «Head of Section» i ATB.

Vi er litt usikker på hva og hvilken Section er og gjør, men Tom er Head of / hodet av/for dette.

2015 fikk Tom litt av et (lykke) sjokk (Sjokket og nyheten håper vi kom noe før), men 8. juni 2015 kom tvillingene Nora og Astrid til verden. Etter det tok det flere år før man så Tom! Neida… men, vi synes vi ser flere bilder nå som inkluderer konserter, besøk ute med mat og vin etc.

Redaksjonen vil få sende en stor hilsen til Cristina Nørbech, som har gjort en fenomenal jobb med å klare å ta så godt vare på Tom i tillegg til Nora og Astrid– Fantastisk jobb der altså som kvinne, mor og kone.

Tom er påmeldt www.Russ90.no og vi gleder oss til å treffe og diskutere politikk, bærekraftig utvikling, psykologi osv over en flaske rødvin eller tre på www.russ90.no

PS: Før publisering av denne saken, så fikk vi inn en faks fra Tom om at han anbefaler på det sterkeste å ta buss på generelt grunnlag, men spesielt under Reunion 5. – 7. juni 2020!
Gjør deg enda kjent med Tom før Reunion Russ90, og besøk han gjerne på Facebook.

Del, del, del & lik 🙂
Ønsker du å lære litt mer om hva Tom jobber med, så kan du se et foredrag/artikler her:

Del innlegget med dine kamerater!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Flere interessante saker kommer!

Bli med tilbake til russ90… Og hold deg oppdatert frem til den store festen den 5-7. juni!

Bli med tilbake til den gangen du var russ90…

Følg med på hvem som kommer, interessante saker fra mellomperioden, gjester og mer frem til den store festen 5-7. juni 2020!🎉🎉