“Æ længte hjæm”

lengtehjem
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

På We Love The 80/90’s finner du musikk fra tiden Russ90 gikk på videregående. Vi var så «heldig» å få med oss to tiår med en enorm musikkutvikling. Spesielt 80-tallet var supert, eller?

Mange mener at det ikke ble noe skikkelig dreis på det før seattle-sound / grungen kom på 90-tallet. Det var en euforisk forløsning da bandene og skivene kom: Nirvanas Nevermind, Pearl Jams Ten, Soundgardens Superunknown, Alice in Chains’ Dirt og Stone Temple Pilots’ Core… Hærregud for en tid!

We Love The 80 & 90’s blir også konseptet på Studentersamfunnet. Alle DJ-ér vil spille musikk fra denne perioden.

Det var mye bra musikk på 80- og 90- tallet og en av de låtene som kom etter russefeieingen i 1990, fikk enormt mye oppmerksomhet “Æ længte hjæm”

I beskrivelsen står det «En kjempe hit med Petter Wavold».

Låta ble utgitt første gang på single 18. oktober 1990. Den solgte 5000 vinyl singler på 14 dager i 1990 og Petter Wavold ble “Årets Trønder rocker”(1990)

Låta lå ukesvis på Ti på Topp i Adresseavisa og tre uker på top 5 på Dagbladets hitliste (1990)
Ble NR. 1 på NRKs Trøndersk Musikktopp i 8 uker og Radio Topp 20 (NR. 1 på flere radiostasjoner)

Den fikk flere toppålaseringer på Norsktoppen, 2 plass på årets single I Adresseavisa og VG Nett tidenes Norske ballade Nr 1, 2010.

Sangen er framført i “Tore på Sporet” på NRK, “Casino” på TV – Norge, “Du skal høre mye” på NRK.”Nabolaget” på TV2… Puh…. En skikkelig trøndersk innertier snakker vi om her alstå 🙂 Er det film, musikk, artikler etc vi bør ha link til på denne siden – ta kontakt på [email protected]

Del innlegget med dine kamerater!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Flere interessante saker kommer!

Bli med tilbake til russ90… Og hold deg oppdatert frem til den store festen den 5-7. juni!

Bli med tilbake til den gangen du var russ90…

Følg med på hvem som kommer, interessante saker fra mellomperioden, gjester og mer frem til den store festen 5-7. juni 2020!🎉🎉