jon-blund
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Hvem er denne karen med sekk og lue på….. Det ligner litt på nissen i grunn… det er ikke han det er Jon Blund….

Jon Blund er det norske navnet på den nisseliknende hovedpersonen i en serie produsert for østtysk barne-tv. Figuren bygger på eventyrskikkelsen Jon Blund, også kalt Ole Lukkøye, som drysser magisk sand eller søvnpulver i øynene på barn for å få dem til å sove og drømme søtt.

Dette høres jo ikke helt bra ut i dag – at en mann utkledd som en nisse drysser noe over barna som faller i søvn, men men…. Dette var populært i gamle dager….

De fleste husker Jon Blund som en del av Jul i Skomakergaten og Tøffe Tøflus – Ett snålt lite såledyr – Jul i Skomakergata. Ikke et stygt ord om Henki Kolstad, men jeg lurte ofte på om det var karakteren Jens Petrus (spilt av Henki) som var «Et snålt såledyr»

Uansett… da den østtyske tv-stasjonen Deutsche Fernsehfunk (DFF) ble lagt ned i 1990 (Vi kommer tilbake med flere opplysninger rundt dette), krevde demonstranter at serien skulle fortsette. I dag blir Jon Blund produsert av den tyske TV-stasjonen RBB og har omkring to millioner seere hver dag!!!, og er solgt til mange land.

BERLINER KRANS FULL HARMONIKERNE

Vi oppfordrer alle til å se: Jens Petrus, Tyfus, Lille Pine, Politimester Sinke, Bakermester Glipp, Blomsterhandler Rosenkål av KLM: SKAI-TV – Episode 1/6: Skomakergata

Jul i skomakergata – Åpen Post – Skomaker Andersen

@Russ90

Del innlegget med dine kamerater!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Flere interessante saker kommer!

Bli med tilbake til russ90… Og hold deg oppdatert frem til den store festen den 5-7. juni!

Bli med tilbake til den gangen du var russ90…

Følg med på hvem som kommer, interessante saker fra mellomperioden, gjester og mer frem til den store festen 5-7. juni 2020!🎉🎉