Å Nei… Hærrrregud.. e det DÆ, Hege Ertzaas Fossland!

velkommen-hege-ertz
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Da er vi kommet til sjette episode av «Den Gang Da – Å Nei… Hærrrrregud e det DÆ»-kategorien Dvs. hvordan var vi Den Gang Da i 1990 og hvordan ser folk ut og er i dag.

Why can`t you set your monkey free?

Den Gang Da – den «livsglade og hunger for life pia» fra Trondheim, som i dag er enda mer livsglad, med mye mere livserfaring og som i dag er enda mer sulten på hva livet kan gi!

Hege tilbrakte tre fantastiske år på Heimdal Videregående skole, hvor hun tok naturfaglinja med engelsk (Spesialisering heter det i dag) Det var her hun møtte andre apekatter og definitivt fikk forståelsen for at skulle hun oppleve en spennende verden, så måtte hun selv slippe ut sin egen apekatt i seg 😊  (Dette ser vi frem til å høre mere om under Russ90 2020)

Etter videregående bars det rett til Statens Næringsmiddelstekniske Høgskole fra 91 – 94 og deretter HIO – Cand Mag med fokus på eksportmarkedsføring. Akkurat her ser redaksjonen ikke en helt klar retning, men på den tiden var det en av 1000 som trodde man visste hva man skulle gjøre når man ble voksen.

PS: Hvis det er noen som er blitt voksen og vet hva de vil, så send gjerne en melding til redaksjonen og fortell!

Hege befant seg i storbyen (altså Oslo) på 90-tallet og begynte i det som var og visstnok fortsatt er Norges ledende leverandør av matproduksjonsteknologi, selskapet Skala. Naturfaginteressen tok kanskje mer og mer over da hun takket ja til å begynne i Nerliens Meszansky AS (Ikke et helt enkelt navn på et brand), men her var Hege i nesten 6 år.  I denne perioden (1994) møtte også Hege en ung mann, som ble så heldig å få lov til å bli far til hennes tre barn – Mina, Imre & Theo.

Trendy håndballgjeng velger yngre menn!

– Det slo meg da jeg leste om eldre kvinner og yngre menn i Adresseavisen mandag. Vi er ti jenter som har holdt sammen helt siden vi begynte å spille håndball som niåringer. To er single. Resten er gift eller sammen med yngre menn, sier Hege Ertzaas LES ARTIKKELEN I ADRESSA HER.

Hege koste seg i Oslo, men en dag bestemte hun seg for å grille. Middagen skulle bli super og hun satte i gang engangsgrillen. Redaksjonen har også funnet dokumentasjon på at brannvesenet hadde en stor uttrykning med flere biler, røykdykkere og politi, etter en sterk røykutvikling fra en balkong til en leilighet på 90-tallet i Oslo. Det eneste røykdykkerne fant, var en litt fortvilet jente, som prøvde å slokke engangsgrillen ute på balkongen på best mulig måte.

Dette eksempelet er også mye brukt i opplæringen av politi og brannvesenet om hvordan MAN IKKE skal grille med en engangsgrill på en balkong. I rapporten står det også at politi og brannvesen fikk lovnader, fra hun som bodde i leiligheten, om at hun kanskje ikke kom til å grille på balkongen igjen.

Vi har en mistanke om at Hege i 2005 ble lokket tilbake til fødebyen og jobb i Eurofins Norsk Matanalyse hvor hun ble i 5 år, samtidig som hun tok sin Master i organisasjon og ledelse på vår alles kjære NTNU. Det var som om NTNU testet ut Hege i løpet av hennes Masterstudie, for NTNU fikk Hege til å signere som Administrativ leder etter at eksamen var levert. Nesten syv år ble hun, og aldri tidligere eller etter dette har det vært mer orden i «sysakene» på NTNU.

”Chasing a Moving Target”:
A Case Study on using External Consulting on Interactional Issues in Building Projects

Her kan du laste ned og lese Heges fantastiske Masteroppgave:

Vi oppfordrer alle til å lese denne masteroppgaven.  Vi har tatt med litt fra innledningen, som viser hvor viktig det er med gode mentorer og god støtte i livet.

«My process of writing has finally come to an end, and I want to express my gratitude to the ones who have helped me in the process of writing this thesis. First and foremost, with deep gratitude and respect I have to thank my supervisor Dr. Jonathan Reams. You picked me up from a state of low self-esteem about writing last year, and you gave me back the belief in myself that I needed to write this thesis. With your quick brain and ability to see the context already from the beginning, you have helped me all the way through this process. Without your guidance this would have been a much lesser product – if any product at all. I could not have asked for a better supervisor.»

«My dearest Nippe, I thank you for convincing me to jump into the unknown and get started with a master education that has come to an end with this thesis» «And to my fellow student Katrine, who taught me a lot about writing during our first year together as master students. You have also been there to pick me up and challenged me when all I could see was trouble».

Nye ledelsesutfordringer kom rekende på ei fjøl i 2016, da først som administrativ leder og videre som assisterende direktør i Tannhelsetjenestenes Kompetansesenter Midt-Norge hvor hun fortsatt jobber i dag.

God tannhelse – godt liv

Vi har none «Juicy Stories» men lite bilder fra utagerende fester som er dokumentert på Hege. Det er klart det finnes masse, men vi har ikke klart å få noe som vil stå frem offentlig og gi informasjon som kan skape store overskrifter eller litt pinlige opplevelser for Hege. Vi har en da, men det er jo noe som kan skje den beste….

Kjærlighet (og litt alkohol) gjør blind!

I 1994 skulle Hege på Julebord (Trøndere og julebord 😊- vi vet hvordan det kan ende) Akkurat på denne tiden så hadde Hege nettopp møtt en som titulerte seg som Nippe (Nils Petter). Det er ikke til å legge skjul på at det var veldig mye LOVE IN THE AIR. For å sikre seg Hege kom seg hjem 😊 hadde Nippe tilbudt seg å møte Hege og følge henne trygt hjem etter julebordet. Så forelsket som Hege var, så syntes hun at dette var en veldig god ide.

Hege dro på julebord og Hege dro fra festen til avtalt møteplass til riktig tid. Ikke for alt i verden så ville hun gå glipp av dette. Hege var selvfølgelig litt bedugget – eller som vi sier på trøndersk «Glafull – litt euforisk og livet var godt. Det ble kanskje litt dobbelt euforisk – litt høy på både Løv og alkohol. I sitt noe slørete blikk så kastet hun seg i armene til det hun trodde var Nippe.

MEN denne karen ble helt forskrekket og trodde et øyeblikk at han ble utsatt for blind vold. Han nektet hardnakket for at han var Nippe og kjente ikke til denne damen som prøvde seg på han. Han ble veldig forfjamset. Hege på sin side mente at hun ikke hadde drukket SÅ MYE og var både forvirret, skuffet, usikker og litt lei seg. Hennes euforiske tilstand var i ferd med å forsvinne og Glad Hege ble til litt mindre glad Hege – som ikke er så hyggelig tilstand når man er litt småfull i tillegg.

VAR IKKE NIPPE GLAD I MEG?, tenkte Hege. Hege måtte innrømme etter hvert at det var litt rart at Nippe hadde grodd en liten hestehale i løpet av dagen. Og fylleangsten avtok i det øyeblikket hun aber plötzlich  trodde hun så dobbelt. Årsaken var at det rett og slett var to utgaver av Nippe. Hege hadde altså møtt Nippes eneggede tvillingbror (som hun nesten ikke hadde hørt om) – Litt av et familiemøte der altså 😊

I ettertid så fikk Nippe altså lov til å bli med på flyttelasset til Trondheim og ikke minst lov til å bli far til Heges barn.

Living the dream!

Hege, Nippe og barna (Mina, Imre og Theo) reiste den 14.juli i år til Sydney, Australia. Her skal de leve ut drømmen i et halvt år!!

Hege flyttet også tilbake til det huset hun bodde i da hun gikk på videregående i 2011. I nabohusene bor både hennes foreldrene og søsteren med familie. Alle som kjente Hege på videregående, vet da hvor

Hege befinner seg når hun er i Trondheim. Det er bare å dra på besøk!

Russ90 lurer på hvor mange det er som bor i det samme huset som de bodde i når de gikk på videregående? Send oss en melding på [email protected].

De som kjenner Hege godt, har vært så heldig å få vite enda mer av det som har skjedd med Hege i tiden fra videregående. Vi andre kan bare oppfordre henne til å dele enda mer av seg selv under Reunion 6. juni 2020!

Hege er påmeldt til Russ90 og vi gleder oss til å både å se, snakke og feste med henne på www.russ90.no

Gjør deg kjent med Hege eller oppdater deg på hva hun har gjort før Reunion Russ90, og besøk henne gjerne på FB – https://www.facebook.com/hege.fossland

Del, del, del & lik 🙂

Del innlegget med dine kamerater!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Flere interessante saker kommer!

Bli med tilbake til russ90… Og hold deg oppdatert frem til den store festen den 5-7. juni!

Bli med tilbake til den gangen du var russ90…

Følg med på hvem som kommer, interessante saker fra mellomperioden, gjester og mer frem til den store festen 5-7. juni 2020!🎉🎉