Drikk Øl – for det er (var) NORSK!

din-favoritt-ol-tb
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

I 1971 var det lov til å reklamere for Øl. I 1975 vedtok Stortinget forbud mot all alkoholreklame og siden har forbudet blitt skjerpet i flere omganger. Da EØS-avtalen med EU om fri flyt av varer og tjenester ble inngått på 90-tallet, fikk Norge lov til å reservere seg mot alkoholreklame i mediene. Forbudet gjaldt ikke TV-kanaler som sender fra utlandet og det har vært mye diskutert i ettertid.

I 1850 kjøpte Erich Christian Dahl Sukkerhuset på Kalvskinnet i Trondhjem fra staten for 6 200 speciedaler. Etter flere års ombygging ble E.C. Dahls bryggeri grunnlagt i 1856 og det har fungert som et selvstendig foretak frem til 1980-årene. Bryggeriet eies i dag av Ringnes AS, som igjen eies av Carlsberg Group ASA.

Alkohol har vært lukrativt for mange, og Dahl ble etterhvert en av landets rikeste menn. Han etterlot seg en formue på 1,6 millioner kroner ved sin død i 1882 Etter grunnleggerens død ble virksomheten kjøpt av Olaus Krabbe Lysholm, i kompaniskap med forretningsmennene Richard Kjeldsberg og Jacob Finne og overrettssakfører Sverre Olafssøn Klingenberg.

For å gjøre historien litt kort. Etter fusjoner og oppkjøp i fra 1986, så er alt på Carlsberg sine hender i dag.

Jokke & Valentinerne – Øl

(Tuborg wants you to remember the MILFs on Mother’s Day)

Det ble mange flasker under russefeiringen i 1990. Lysholmer Spesialøl eller Dahls Pils (EC Dahls – Uoffisiell side) – Hva var din favoritt? E.C. Dahls Bryggeri.

@Russ90

Del innlegget med dine kamerater!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Flere interessante saker kommer!

Bli med tilbake til russ90… Og hold deg oppdatert frem til den store festen den 5-7. juni!

Bli med tilbake til den gangen du var russ90…

Følg med på hvem som kommer, interessante saker fra mellomperioden, gjester og mer frem til den store festen 5-7. juni 2020!🎉🎉