Hjertelig velkommen, Andrej Moxnes!

andrej-toppbilde
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Vi klarte ikke å finne Andrej sitt russekort, og på en eller annen måte så ble han ikke med i russekatalogen. Det må ha vært en forsovelse og ikke ønsket om ikke å bli tatt bilde av. Vi kommer tilbake til hvorfor foto var en viktig del av hans liv osv, men vi tok kontakt med hans mor – Randi Moxnes – og fikk da mailet over noen søte bilder som hun hadde liggende i en skoeske på familiehytta i Tydalen.

Vi vil ønske Andrej Moxnes! – HJERTELIG VELKOMMEN til Russ90!!!

VERDEN – HER KOMMER JEG!

Som dere ser på bildet så er det ikke så store forandringer på denne karen. Livet har fart godt med Andrej og han ser forskammet rolig, sindig og kontrollert ut. I vår Research, så er rolig, sindig og kontrollert ord og uttrykk som IKKE kommer frem med de som kjenner han godt. En i Redaksjonen i Russ90 har meldt inhabilitet i denne saken, men kan bekrefte ord som beskriver Andrej som ekstrem utforskende, utålmodig, uredd, elsker risiko, over kanten til dumdristig og som vi sier «Ekstremt med mark i ræ…a)

Hans barne- og ungdomstid og store deler av voksenlivet har vært ekstremt fartsfylt og med et ekstremt høyt aktivitetsnivå hvor tanken om at det kan gå galt ikke er tilstede. Vi kommer tilbake til dette om litt.

Afro

Ikke nok med at han hadde et utrolig særegent navn Andrej med J – som er vanlig i Russland og Øst Europa, men han tok/fikk også navnet Afro og Afro skalle.

Redaksjonen vil påpeke at navnet ikke hadde en negativ betydning, men at Andrej rett og slett av og til hadde Afro hår / Afro skalle.

Her er noen søte bilder av Andrej, og som vi ser så er han ganske fotogen, noe som skulle prege tiden etter videregående.

Andrej gikk på Sjøning (Gerhard Schøning Videregående Skole) i klasse 3B.

Kort fortalt så fikk Andrej beviset på at han var klar for å ta fatt på videre studier fra rektor på Gerhard Schøning, et bevis han i utgangspunktet ikke hadde noen intensjoner om å følge opp rett etter Videregående.

Men… det startet med forberedende på «Den allmennvitenskapelige høgskole i Trondheim» De fleste i dag sier NTNU, men på den tiden vi var unge og pene, så var det Universitetet og NTH. Det var ikke før i 1996 at man fikk sammenslåingen og alt ble til NTNU. (Det falt nok veldig tungt for brystet for mange at NTH ble integrert i Universitetet)

Andrej, som man kan se av bildene, hadde en unik kombinasjon av å være over gjennomsnittlig kjekk (vil mange si) litt mørk i huden, asurblåe øyer, grei høyde og en ellers rimelig grei kroppsholdning. Dette førte til at han ramlet over et tilbud om å bli modell – og da våknet Andrej.

Hmmm… Modell? Pene damer, muligheter for å reise og se verden, tjene penger og møte andre modeller/kulturer… tja tenkte Andrej.

Andrej var klar for verden – Han slo ut med armene og ropte VERDEN – HER KOMMER JEG.

Andrej var ikke en som var happy med «Fire pils og en pizza og en flaske vin i ny og ne» Han ville smake på det livet kunne gi og Trondheim var og ble en for liten arena for denne karen. Det kom alltid tydelig frem når svaret fra Andrej på spørsmålet om hva vi skulle finne på var «La oss kjøre til Oslo – Vi rekker fortsatt utestedene før det stenger hvis vi kjører nå»

Vi er litt usikker på om det var i 1990/1991, med rundt denne tiden så fikk Spania og Barcelona en ny innbygger. Før han dro var han høyt og lavt for å fylle opp «MAPPA» si med bilder hvor Andrej poserte i alle mulige positurer 😊 – han skulle bli modell!

Det ble et aktivt liv hvor kropp, mat, trening og kviser fikk et stort fokus en del år. For å lære seg språket og kulturen, begynte han også på universitetet i Barcelona. Han klarte å ta en Backelor i Small Business Management i 1995 ved siden av all modelljobbingen og det ekstreme partyfokuset.

Siden Coveret på Vogue og moteuken i Paris uteble pga den harde konkurransen, besluttet han å droppe modellkarrieren og pakke kofferten til fordel for en karriere i Boston/USA med fokus på Business Management. Han skjønte også at med det pengeforbruket han hadde, så måtte han finne en utdannelse som kunne finansiere dette høye forbruket.

Savnet til Europa og alle modellvennene ble for sterkt og i 1998 tok han fatt på arbeidslivet hos Andersen Consulting i NICE, Frankrike. Etter fem år med snegler, bagetter, froskelår og litt for mye fransk, var det enkelt for Andrej å takke ja til jobb i Accenture i London. Her ble han i 9 år før et annet av de store konsulentselskapene lokket han med en direktørstilling, og han fikk jobbe med oppkjøp og sammenslåinger av selskap. I dag jobber Andrej i eventbransjen som CIO i Clarion Events.

Clarion is one of the world’s leading events organisers, producing and delivering innovative and market-leading events since 1947.

Litt fun facts:

Det er 214 personer som har Andrej som fornavn og 122 som har Moxnes som etternavn.

Andrej er russisk form av Andreas som er et bibelsk navn. Navnet er gresk og hoveddelen ander betyr menneske og mann. Resten av navnet er en gresk bøyningsending.

Navnet har ikke store tradisjoner i Norge og i 2018 var det 9 barn som fikk navnet Andrej. Statistikk finner du på SSB.

Playing F. with Sol Campbell

I dag har Andrej kamera for å fange opp og dokumentere all aktivitet. Det hadde han også når han spilte mot Sol Campbell. Det er bare så synd at vi ikke hadde så mye videokamera og filmer fra ungdomstiden som vi kan vise, men disse setningene kunne man høre ofte rundt Andrej:

  • Ojojoj….jeg tror jeg brakk en tann til jeg!
  • Jeg er ganske sikker på at jeg rekker det før lyset blir rødt
  • Hvor lenge må jeg gå med denne gipsen
  • Hæ… må jeg ta det med ro? Hjernerystelse? Jeg kjenner ingen ting jeg! 

Denne listen er lang.

Hvis du trenger flere tips for å starte praten med Andrej, så kan du spørre han følgende spørsmål:

  • Hva betyr ordet Riskoker for deg?
  • Hvilke bein i kroppen har du ikke skadet?
  • Hvem gikk med avisene når du sov om morgenen og hvor mange ganger gikk du egentlig med avisene?
  • Hvorfor liker du ikke St. Patricks dag?

Men altså… Alle sammen – Si hei til Andrej og tagg gjerne en russ fra Sjøning, fra klasse 3C eller så mange russ 90 du kjenner i Trondheim / Trøndelag fra 1990 😊

Oversikt over skolene og russestyrene i 1990.

Hvis du ønsker å bli mer kjent med Andrej i forkant, så kan du besøke og bli venn med han på Fjæsboka.

Se oversikt over skolene og russestyrene i 1990

Se oversikt over alle russene og finn ditt russebilde i Russekatalogen 1990

HUSK: Planlegg Reunion tidlig. Billetter kjøpes før 1. januar 2020 på RUSS90.NO Del, del, del og lik!

Del innlegget med dine kamerater!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Flere interessante saker kommer!

Bli med tilbake til russ90… Og hold deg oppdatert frem til den store festen den 5-7. juni!

Bli med tilbake til den gangen du var russ90…

Følg med på hvem som kommer, interessante saker fra mellomperioden, gjester og mer frem til den store festen 5-7. juni 2020!🎉🎉